onsdag 30 november 2016

Så vackert!







Alla bilder är härifrån en helt underbar antik affär. Den största delen av mina möbler har jag skaffat just härifrån. Antik Helen restaurerar upp gamla möbler och säljer vidare. I fall ni inte har besökt denna affär skall ni ta vägarna förbi. 

Under jultiden brukar affären bjuda på härlig stämning. Skönt att veta att möblerna är återanvända och har hållit i hundra år och kan klara av minst hundra år till. 

lördag 26 november 2016

Lillajul

Nu börjas det, adventstider! Kom ihåg att njuta av adventstiden, det går ju alltid så snabbt.  Här är en av mina  favoritplatser, vi bor nära ån så vi kan njuta av vattnet hela tiden. Skön och rofylld plats, speciellt under vintertiden. Så fick vi ju också snö till advent.

Har vallat skidorna idag, det tar tid. Spåren borde vara preparerade i morgon och på fredagen drar vi norrut. 
                    

måndag 21 november 2016

Rostiga ting!

Rostig och ful...Nej jag gillar denna lampa. Gjord av ett gammalt rostigt  stativ och fungerar  med  batteri. Vi gjorde en utflykt under sommarlovet till denna affär http:www.anitakoo.fi/ värt ett besök. 

Blir att ta tag i advents förberedelserna, pepparkaksbak och lite städning. 
           

lördag 19 november 2016

Fint för män!

Hur svårt är det väl inte att få männen att förstå att huden behöver omvårdnad. Har försökt otaliga gånger och nu har jag ett nytt försök på gång. Prövar med Dermosil den här gången, burken är öppnad! Fint så. Bara gillar dessa produkter, ni  skall få se mera. Men ni hittar produkterna här.

Jag brukar skaffa en del julgåvor härifrån, går att beställa direkt hem. Enligt mig är produkterna mycket förmånliga, vackra förpackningar och produkterna har stått för vad de lovar. 

torsdag 17 november 2016

Stämning!


Tog en kvällspromenad med kameran, gillar gamla byggnader.  Det är roligt och intressant att fundera över husens historia, vem månne har bott i dessa stugor och hur har livet sett ut för dessa människor? Drömmer själv om att bo i ett gammalt hus men ännu har vi inte sprungit över det rätta.

Nu blir det så småningom tid att leta fram adventsstjärnorna, baka pepparkakor, knåpa ihop adventskalendrar mm. Det är lika roligt varje år. Jag är den som njuter mest av adventstiden, julen susar ju bara förbi. Så ta er nu tid att njuta och koppla av. 

onsdag 16 november 2016

Löpskor!

Har varit en trogen asics kund under tjugo år. Prövade på ett par mizuna senaste sommar, men bytte tillbaka till Asics. Skorna håller inte så länge, framförallt därför att jag löper mest på stigar och i skogen. Slitaget är stort.  Dessa skor kan ni hitta Här. Hur enkelt är det väl inte att beställa via nätet alla produkter. Jag gillar inte affärer och väntar på den dag när man även hos oss kan beställa hem alla matvaror. 

tisdag 15 november 2016

Te och vinter!

Här hittar ni Pukka te, Clipper är också en av mina favoriter.  Förpackningarna i sig är ju en fröjd att se på och så är ju båda te sorterna underbart goda.  Förpackningarna brukar jag spara och använda till andra hobby idéer.
Kan ni täncka er ett mera passande namn, happy mondays. Måndagen kan inte vara grå och  trist efter en kopp av detta fräscha te!

Vad passar väl bättre ihop än vinter, snö, köld och en rykande varm tekopp!
Njut av vintern sä länge den varar. Här få ni en bildkavalkad på sånt som jag gillar.





måndag 14 november 2016

Härliga muggar!



Visst är de söta dessa små muggar. Använder dem som glöggmuggar. Har  Iittalas röda också, men visst är det vackert med blått också. Blått tar sig så vackert mot snön och ugglan hör ju till den finska skogen. Nu har det varit så vackert vinterväder att all tid borde man ha varit ute i naturen och fotografera. Dessa hittar ni till exempel här

söndag 13 november 2016

Rostade nötter!

Tänk hur enkelt och så gott. Hade inte sötmandel så jag använde mig av  cashewnötter, hur gott som helst.  Du behöver  även florsocker, kanel och flingsalt. Kommer att göra en större sats som skall bli gåborts presenter, perfekt i glöggtider. Jag hade ungefär 150 gr nötter, 1,5 dl florsocker. Mot slutet av bränningen tillsatte jag kanel och flingsalt.

fredag 11 november 2016

Inredning!

Det tog sin tid att knyta ihop en krans. Kransen är gjord av papperssnören och en metallstomme. Sökte länge efter en passande dörrkrans, men hittade inget. Nu är jag nöjd!

Snön har lagt sig och det drar ihop sig till advent. Själv njuter jag mest av just adventstiden,  lugnet, mörkret, förväntan... Blir att dekorera hemma efter farsdagen. Använder mig av naturens material, mossa, kottar, äpplen, kvistar allt går att använda. Är ingen vän av butiker och shopping, föredrar återanvändning och det enkla. Jag använder numera mycket så kallade batteriljus, enkla och säkra. Det här ljuset hittar ni här här

torsdag 10 november 2016

Spanien








Här får ni en bildkavalkad från ett härligt Spaninen, Torrevieja. Vi tillbringade två veckor i oktober i Spaninen. Härligt att löpa och cykla i det varma klimatet. Det blev att kassera löpskorna efter den trippen! Kan varmt rekommendera platsen av många orsaker, havet, värmen, naturparken och solen. Gillar att fotografera och då främst naturen, stenar, blommor, växter..  ja ni ser ju själva. 

sommaren gick!



Tiden löper iväg, har inte haft tid för bloggen. Sommaren flöt förbi, cyklade en del.  Vi deltog även ett större gäng i Syöte MTB. Gick bättre i år, senaste år gick uppladdningen åt skogen. Energin tog slut. Nu lyckades det bättre, men slösade tid på att vänta ut den bättre halvan...Gillar Syöte mer och mer. Vi planerar in nya lopp, skulle vara sugen på Norge. 

Startklara för Syöte 60 kilometer. Vädret var ju ypperligt i år, sol och varmt. Senaste år gällde regn och ett kletigt före...Men nu längtar jag efter snö. Det har varit kallt en längre tid redan men snö har vi inte. Det blir snart Ylläs och skidning, gillar. Nu är jag hemma med feber, suck.