lördag 28 januari 2017

Vinter?

Vackert i naturen men visst borde vi få mera snö. Är rädd för att en hel del växter kommer att stryka med denna vinter. I trädgården är växterna täckta av ett islager, men inte är det mycket till snö. Dyker ner frökataloger och frossar i trädgårdstidningar....

Funderar ofta kring hur vi skall kunna stoppa klimatförändringarna. Vi måste ju bara inse att vädret har förändrats och att människan själv har orsakat skadorna. Själv försöker vi klara oss med en bil, dra ner på konsumtionen och spara energi där det går. Tar ofta med gossen i diskussionen om hur rädda vår planet, men det känns som en droppe i havet när man följer med hur stora nationer som Kina och USA   beter sig i frågan. Jag är en naturmänniska och njuter av lugnet, frisk luft och vacker natur men hur kommer framtiden att se ut för våra barn?

torsdag 5 januari 2017

Gott, gott...



Vi gillar massor asiatisk mat, här blev det sushi, friterade grönsaker, äggrullar...mm. Om någon vill ha recepten kan även de hängas ut. Nu biter kölden i kinderna så man kan gott satsa tid på matlagning och innomhus sysslor.