söndag 17 september 2017

Krusbärscurd

Ingredienser:

700 g krusbär
1,5 dl vatten
1 dl socker
75 g smör
4 msk majsstärkelse
3 äggulor


Gör såhär:

Lägg krusbär och vatten i en kastrull och låt puttra under lock tills bären gått sönder (ca 15 minuter). Sila bort skal och kärnor och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt socker och smör och låt koka upp. Ta av kastrullen ifrån värmen och låt svalna någon minut. Sikta sedan ner majsstärkelse i kastrullen under omrörning. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den skall sjuda, men inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kylskåpet.


Jag gjorde curden på de rödare krusbären, men resultat var jättegott. Måste pröva att baka en rulltårta med denna fyllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar